Σαλάτα με διαφορα ψητα λαχανικά και λαχανάκια Βρυξελλών

Υλικά:
300 γρ λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
150 γρ ραπανάκια κομμένα στη μέση
1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτες φέτες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτες φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
Ελαιόλαδο 
Αλάτι
Ρίγανη 
Ξύσμα από μισό λεμόνι 
Σως Βαλσάμικου
Σουσάμι
Διαδικασία:
1) Σε ζεστή σχάρα βάζουμε τα λαχανικά λίγα λίγα, 2-3 λεπτά για να ψηθούν και να μαλακώσουν. Μόλις δουμε οτι πηραν χρώμα γυρνάμε και απο την αλλη πλευρά.
2) Ξεχωρίζουμε το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (αν θέλουμε ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές). 
3) Σε ένα μπολ βάζουμε τις λωρίδες των λαχανικών και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη και ξύσμα από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να μαριναριστούν.
4) Προσθέτουμε στο μπολ τα λαχανάκια και τα ραπανάκια και ανακατεύουμε. 
5) Σερβίρουμε με Σως βαλσάμικου και σουσάμι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις