Μαρμελάδα Με Ολόκληρο Μανταρίνι
Υλικά:
1 Κιλό μανταρίνια
400γρ ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας, χαραγμένο στη μέση
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Διαδικασία:
1) Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια.
2) Τα κόβουμε στη μέση και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα κοτσάνια.
3)Για να αφαιρέσουμε εύκολα τα κουκούτσια, πιάνουμε ένα ένα τα μισά των μανταρινιών και τα πιέζουμε από έξω προς τα μέσα, για να αναποδογυρίσουν και να βγουν σχεδόν από μόνα τους.
4) Περνάμε τα μανταρίνια ολόκληρα από το μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
5) Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά μας και βράζουμε για μία ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και αφαιρώντας τον αφρό αν χρειαστεί.
6)Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε βαζάκια. (Μπορούμε να ξεπλύνουμε τον λοβό με λίγο νερό να τον στεγνώσουμε και να τον βάλουμε σε βαζάκι με ζάχαρη για να φτιάξουμε ζάχαρη βανίλιας)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου