Εύκολο ψωμί με τοματίνια, ελιές και φέτα αρωματισμένο με θυμάρι

Για σήμερα σας έχω ένα ιδιαίτερο και εύκολο ψωμί, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διάφορα αλμυρά σνακ, σάντουιτς ή και να το καταναλώσετε όπως είναι.
Υλικά:
150 γρ τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
150 γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
200 γρ φέτα τριμμένη 
2 κσ θυμάρι
600 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κσ μέλι
1 κγ αλάτι
2 κσ Ελαιόλαδο 
310 γρ χλιαρό Νερό

Διαδικασία:
1. Αρχικά απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας τα τοματίνια και τα αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
                              
2.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά, το μέλι και το νερό και τα αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να αφρίσουν.
3. Σε μια λεκάνη , ανακατεύουμε τα τοματίνια, τις ελιές, τη φέτα, το θυμάρι και 2 κσ ελαιόλαδο.
                              
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. 
                            
5.  Μεταφέρουμε τη ζύμη Σε φόρμα για ψωμί ή σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά με 1 ώρα. 
                                  
6. Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά από την φόρμα και αφήνουμε το ψωμί ανάποδα σε σχάρα ή σε μια στεγνή πετσέτα μέχρι να κρυώσει και ύστερα αποθηκεύουμε. 
 
                                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις