Βρώσιμη ζυμη μελομακάρονου

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται πολύ το γλυκό σνακ cookie dough (ζύμη μπισκότου). Στους περισσότερους ακούγετε περίεργο το πως μπορεί να φαγωθεί κάτι τέτοιο ωμό αφού περιέχει υλικά τα οποία δεν μπορούν να καταναλωθούν ωμά όπως τα αβγά για παράδειγμα. Σας έχω όμως μια συνταγή που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα από αυτά. Και επειδή σε ένα μήνα και κάτι έχουμε και Χριστούγεννα τι καλύτερο από μια βρώσιμη ζύμη μελομακάρονου. 
Υλικά:
200 γρ βρόμη αλεσμένη
70 γρ ελαιόλαδο
70 γρ ζάχαρη
1/2 κγ  γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κγ κανέλα τριμμένη
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/2 σφηνάκι χυμό πορτοκαλί
1κγ ξύσμα πορτοκαλί
70 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή maple syrup 
70 γρ χλιαρό νερό
40 γρ ζάχαρη
1/2 κγ κανέλα τριμμένη
Καρύδια όσα θέλουμε 
Διαδικασία:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι, το νερό, τα 40 γρ ζάχαρης, το δεύτερο 1/2 κγ κανέλας και τα καρύδια
2. Χτυπάμε στο μπλέντερ το μέλι, με το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τα καρύδια και χτυπάμε ελάχιστα να χοντροκοφτουν κι αυτά.
3. Ρίχνουμε το μείγμα του μελιού στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή το μοιράζουμε σε μπολάκια και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις