Γρήγορη Κρεμμυδόπιτα με μπέικον και τυρί

Μέσα της εβδομάδας και όλοι χρειαζόμαστε κάτι εύκολο και γρήγορο για μαγείρεμα. Κάτι να μας καλύπτει το πρωινό ή και οποιοσδήποτε άλλο γεύμα της ημέρας ή έστω και σαν απλό σνακ. Ειδικά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά είναι από τις ευκολότερες και γευστικότερες συνταγές. Απλά λίγα κρεμμύδια, λίγο τυρί και αν θέλουμε και κάποιο αλλαντικό. 

 Υλικά: 

1-2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ή 4-5 μικρά σε ροδέλες

ελαιόλαδο

1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο 

1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο

5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

100 γρ τυρί κίτρινο ή λευκό τριμμένο

5 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

250 ml νερό

250 ml γάλα

αλάτι

 πιπέρι


Διαδικασία:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα.

3. Αφαιρούμε το μπέικον και προσθέτουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε 2 κσ ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το μπαχάρι και το γαρύφαλλο. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το νερό ,τα αυγά, τα κρεμμύδια, το μπέικον, το τυρί, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό. Αν δεν μας φαίνεται αρκετά σφιχτός προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. 




5. Σε ταψάκι, καλυμμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα μας και ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της πίτας.

ΥΓ: Η πίτα μπορεί να γίνει και χωρίς τυρί ή μπέικον

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις