Γλυκιά Υγρή Κολοκοθόπιτα
Μέσα Φθινοπώρου και Pumpkin Season, ξέρω ξεκίνησα ήδη με μια συνταγή κολοκύθας. Αλλά δύσκολο να μην μοιραστώ μαζί σας άλλη μία εύκολη συνταγή. Βέβαια εφόσον έχουμε κάνει την πρώτη , μπορούμε να κάνουμε όσες φορές θέλουμε μέσα στον χρόνο την συγκεκριμένη (κατάλληλη και για νηστείες).
Υγρή Κολοκυθόπιτα
Υλικά:
20 γρ βρόμη αλεσμένη
2 κσ. Χλιαρό νερό
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ ζάχαρη, χωρισμένη στα δύο
120 ml + λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι
50 γρ βούτυρο, λιωμένο
1 κσ. Κόρν Φλάουερ
380 ml βούτυρο κολοκύθας με pumpkin spice
Άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία:
1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε για αρχή την αλεσμένη βρόμη με το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με 100 γρ ζάχαρη (ή 50 γρ μέλι) και το μπέικιν πάουντερ. Ταυτόχρονα στο πρώτο μπολ με την βρόμη ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και 60 ml χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε.
4. Διαλύουμε το βούτυρο κολοκύθας σε 60 ml χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας και ομογενοποιούμε.
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
6. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 22 cm στρογγυλό και ρίχνουμε το μείγμα μας απλώνοντας το καλά.
7. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το Κόρν Φλάουερ με την υπόλοιπη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα την επιφάνεια του γλυκού μας. Τέλος ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο χυμό πορτοκάλι. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
8. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωμάτιου πασπαλισμένο με αχνή ζάχαρη.
ΥΓ. : Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με όποια μαρμελάδα μας αρέσει και τον χυμό πορτοκάλι με οποιοδήποτε χυμό ή σιρόπι ή ακόμη και λικέρ θελήσουμε.
ΥΓ2: Πολύ ωραία παραλλαγή είναι με μαρμελάδα κόκκινου μήλου και λικέρ κανέλας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου